П'ятниця, 29.03.2024, 07:52
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Ґвер » Квітень » Новини
Новини
ukrainianДата: Середа, 28.05.2008, 18:15 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 14
Репутація: 1
Статус: Off-line
Оля Процик
У Львові нарешті запрацював Інформаційно-туристичний центр
На радість усім туристам на розі площі Ринок довгождана буква «І», себто Інформаційно-туристичний центр, про організацію якого так довго говорила міські посадовці. Інтернаціонально зрозумілий символ «І» – в усьому світі означає, що під ним розташовується інформація для туристів, до того ж у вільному доступі. У інформаційно-туристичних центрах гості міста можуть узяти безкоштовні мапи, путівники, поштівки тощо. Такий центр давно обіцяла мерія. Але далі презентації торік порожньої кімнати у підвалах Ратуші справа не пішла. Як повідомив керівник відділу зовнішньоекономічної діяльності та туризму Володимир Качмар, офіційно центр репрезентуватимуть після Великодня, але він вже діє у робочому режимі і пропонує для туристів усе, що їм потрібно в чужому місті, повному унікальних пам’яток: від безкоштовної карти-схеми до альбомів та сувенірної продукції.

У «Зеленій канапі» відбулась виставка «Відчуваю тебе»
Виставку двох митців - львів’янина Володимира Стецули та голландського художника Яна Ван Гога могли споглядати всі охочі у галереї "Зелена канапа". Проект має назву "Відчуваю тебе", оскільки побудований на світовідчуттях митців. "Ці художники живуть у різних куточках Європи, але попри те, товаришують і роблять спільні виставки, - розповіла під час відкриття куратор виставки Олеся Домарадзька. - Роботи Володимира Стецули частіше можна побачити у Європі, аніж у львівських галереях. Мало хто з митців може похвалитись такою кількістю виставок за кордоном". У "Зеленій канапі" Володимир Стецула представив свої живописні твори, присвячені відчуттю жінки. А Ян Ван Гог привіз до Львова роботи, пов’язані з Карпатами та Україною загалом. Зокрема, він намалював "помаранчеву революцію".

Батяри усього світу, єднайтесь!
1 травня у межах святкування Дня Львова на площі Ринок відбудеться День солідарності всіх батярів - "День батяра". Свою програму у цей день виконає Вова зі Львова. "Батяри - це дуже львівське явище, і ми хочемо нагадати про нього. На площі Ринок відбуватимуться різні батярські конкурси, у них зможуть взяти участь всі охочі. Ввечері пройде концерт батярських колективів, зокрема буде "Батяр-бенд" та Віктор Морозов. Також виступить Вова зі Львова із батярською програмою", - зазначив начальник управління культури і туризму Львівської міськради Андрій Сидор. За його словами, це свято поєднають з ювілеєм встановлення у Львові гасових ліхтарів. "Ці речі тісно пов’язані: після встановлення гасового ліхтаря на вулицях батярство почало занепадати" - резюмував чиновник.

Старе трамвайне депо оживе

У рамках святкування Дня Львова 1 травня у трамвайному депо, що на вул. Сахарова, львівські митці з молодіжного мистецького об’єднання "Кома" (Олексій Хорошко, Михайло Барабаш, Мирослав Вайда, Сергій Петлюк) влаштують "APT-Dеро": виставки, інсталяції, перформанси, електронна музика, відеоінсталяції. "Насправді це трамвайне депо буде реформуватися, реставруватися, хоча великих фізичних перетворень депо не зазнає. На це піде не один рік. Там залишиться Музей техніки, а також буде багато чого іншого. У депо ангари майже порожні, - повідомив під час брифінгу заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів. - За кордоном, в Англії, Франції, такі будівлі використовують як концертні зали, як кінозали. Ми теж будемо використовувати цю архітектуру, конструкції».

Квіт Театр «І люди, і ляльки» виступатиме для дітей з особливими потребами

З 14 квітня до 6 травня Львівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організовує цикл вистав Львівського театру естрадних мініатюр «І люди, і ляльки». На вистави будуть запрошені 1000-1200 дітей з малозабезпечених, багатохідних, неповних сімей, а також діти з особливими потребами. Вистави відбуватимуться у приміщеннях районних адміністрацій та у приміщеннях навчальних закладів Львова. «Діти матимуть чудову нагоду поринути у світ казки «Зачаклований ховрашок», «Шовкова косиця». Казки вчать боротися з труднощами, піклуватися про своїх близьких, співчувати і допомагати тим, кому важко», - повідомила директор міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Віра Покотицька.

На «Підкамінь-2008» приїде Олег Скрипка та гурт «ВВ»
Обласний оргкомітет міжнародного етнофестивалю «Підкамінь-2008», який відбудеться 25-27 липня у Бродівському районі, що на Львівщині, наразі працює над вдосконаленням інфраструктури фестивального поля. Цьогоріч планується забезпечити безперебійне водопостачання, упорядкувати озерце у центрі фестивального поля.
Як повідомляють організатори заходу, цього року буде встановлено дві різножанрових сцени. Серед відомих етногуртів, на «Під камені-2008» виступатимуть «Гайдамаки», «Гуцул Каліпсо», а VIP-гостями етнофестивалю стануть Олег Скрипка і гурт «ВВ». Паралельно, на іншій сцені, виступатимуть народні художні колективи Бродівського та сусідніх районів та областей. Спеціально для фестивалю готуються літературні акції за участі авангардних письменників.

 
ukrainianДата: Середа, 28.05.2008, 23:58 | Повідомлення # 2
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 14
Репутація: 1
Статус: Off-line
Чорно-біла реальність

Наталя Іванів

Мистецьке обєднання „Дзига” представило на розсуд публіки виставку української чорно-білої фотографії XХI століття під назвою „Інсайт”. Особливого відтінку, надає те, що фотографії надруковані вручну на желатиново-срібному папері.
Свої полотна долучили до проекту Василь Кривенко, Світлана Мухіна, Іван Чернічкін, Юрій Козаков, Олександр Маслов, Юрій Ковальчук, Юля Сердюкова, Василина Врублевська, Геннадій Мінченко, Віктор Суворов. У кожній фотографії живе душа автора, відчувається їхня індивідуальність і неповторність. Вони зачаровують багатоголоссям часу і емоцій. Чорно-біла фотографія показує життя таким, яким воно є насправді, без прикрас й ілюзорних викривлень. Лише в чорно-білих фотографіях живуть всі відтінки кольорів.
Приковують погляд роботи Юрія Ковальчука із циклу „Запах жінки”. Вони відкривають красу і довершеність жіночого тіла, його простоту і водночас божественність. На фотографіях жінки відкриті до світу і беззахисні, без макіяжу і помпезних шат, без щоденних масок, які одягає на них моральність суспільства. Вони таять в собі якусь особливу цнотливість і недоторканість.
А зовсім поруч ми бачимо полотно Віктора Суворова із серії „Про роди та аборти”. Тут увіковічена мить народження нового життя, усмішка щастя на обличчі молодої матері, і протяжний крик немовляти, якому ще так незатишно у новому світі.
Василина Врублевська своєю фотографією, де хлопчик продає конвалії на Хрещатику повертає нас до вічної теми нещасливого дитинства. Погляд впивається в погляд замурзаного малюка з оберемком квітів, а тіло пробивають дрижаки.
Та, мабуть, найбільше зворушують роботи Геннадія Мінчека, присвячені інтернату для сліпих дітей. Здається, можна вічно стояти перед фотографією, де спілкується двоє друзів після канікул. Вони не бачать один одного, лише довірливо сплели руки після тривалої розлуки. Цікаво: про що думають ці хлопчики? Як це, коли не бачиш сонячного світла, людей, яких любиш і цінуєш понад усе на світі?
Відпустіть себе, дозвольте собі проникнути у світ фотографії, подивіться на життя зсередини, відчуйте його приторність і дивний гіркуватий присмак реальності.

 
Форум » Ґвер » Квітень » Новини
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: