П'ятниця, 29.03.2024, 10:09
Меню сайту
Форма входу
Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Всього on-line: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 56
Міні-чат
200
Головна » 2009 » Лютий » 5 » Бачити, але не чути
Бачити, але не чути
16:12
Пережити частинку їхнього світу…

Донести добру новину – одна із місій Церкви. А ще – долучити кожного до Святих Таїнств, нікого не залишити поза увагою. Особливо людей, котрі мають фізичні вади. Важливо, аби й вони чули Бога… Сьогодні Божественна Літургія стала доступнішою і для людей, котрі мають проблеми зі слухом. Після двох років клопіткої і надзвичайно складної роботи Українська греко-католицька Церква презентувала DVD-диск «Божественна Літургія із сурдоперекладом та Богословський словник у мові жестів» .

Цей проект є спільною ініціативою Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ, Катехитично-педагогічного інституту УКУ, видавництва «Свічадо». Аби найвідповідніше подати значення основних етапів Літургії, були залучені богослови, кращі фахівці із сурдоперекладу. До DVD також увійшов Богословський словник мовою жестів, у котрому зібрані найпоширеніші церковні терміни. Деякі слова, котрі нам видаються зрозумілими, людям із вадами слуху важко зрозуміти. Тому дещо подано глибше. Проект, як зазначають ініціатори, надзвичайно дорогий, але потрібний. У майбутньому планують випустити щось подібне для незрячих. Такі соціальні ініціативи УГКЦ є корисними не лише для людей із вадами, а й для усіх інших, хто хоче більше дізнатися про особливості Божественної Літургії.

2009 рік оголошений Церквою роком Святого апостола Павла. Тож знаковим можна назвати ще один проект мультимедійної студії «Свічадо» – фільм італійського режисера Кастелані «Павло. З Тарсу до світу». Це науково-пізнавальний фільм, котрий дуже цікаво переповідає історію апостола Павла на основі його листів та відомостей, поданих у Діяннях Апостолів. Тож маємо унікальну нагоду зустрітися із учнем Ісуса Христа, відкрити повноту його думок і життя, віднайти духовне багатство і стати спільником його подорожей для поширення Євангелії.

Діти мають що нам сказати. У цьому переконаний кожен, хто хоча б раз побував на конкурсі релігійної пісні «Пісня серця». Цей фестиваль, за словами його організаторів, дає змогу не лише краще пізнати духовний світ дитини, а й допомагає скріпити нашу віру, об’єднати християн у велику родину. Відтепер долучитися до пісні серця може кожен. Мультимедійна студія «Свічадо» випустила компакт-диск із піснями переможців конкурсу. Бонусом платівки є інструментальний супровід та тексти творів, що дає можливість навіть співати разом із учасниками фестивалю.

Інколи люди неправильно чи не повністю розуміють суть основних християнських таїнств. Церква вирішила заповнити цю прогалину. Тепер усі охочі можуть ознайомитися з особливостями таїнств Хрещення, Миропомазання та Євхаристії за допомогою аудіо- та відеоматеріалів, зібраних на DVD «Святі Таїнства християнського втаємничення».

Натхненником цих та ще багатьох інших проектів є сестра Луїза Цюпа. Перебільшити роль у процесі комунікації Церкви і суспільства просто неможливо, адже її внесок величезний. Із Божою допомогою вона робить нелегку, але надзвичайно важливу суспільну роботу – виховання молодого покоління у християнському дусі.

Оля Кошицька

Переглядів: 1511 | Додав: Veronika | Рейтинг: 5.0/1 |