Субота, 20.04.2024, 00:54
Меню сайту
Форма входу
Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Всього on-line: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 56
Міні-чат
200
Головна » 2009 » Лютий » 5 » CУМ в боротьбі
CУМ в боротьбі
16:40
СУМівська Армія Тіней

Упродовж тижня, з 31 січня по 7 лютого, у місті Моршин ГО «Спілка Української Молоді в Україні» проводить черговий крайовий зимовий табір дружинників «Армія тіней». «Цього року вся Україна відзначає 100-ліття з дня народження Степана Бандери і 80-ліття з дня створення ОУН. Тому тематика нашого табору присвячена цим подіям», - розповідає друг Святослав Липовецький, голова КУ СУМ в Україні.

Протягом тижня 30 сумівців зі Львова, Тернополя, Івано-Франківська, Калуша, Острога, Києва, Дніпропетровська та АР Крим удосконалюють свої знання з історії національно-визвольних змагань.

За словами голови СУМ в Україні, назва табору «Армія тіней» – походить від однойменного вислову про Організацію Українських Націоналістів, який належить одному з діячів ОУН Володимиру Яніву. Головне, на думку друга Святослава, те, що табір є інтерактивним. «Кожного дня ми вивчаємо етапи розвитку організованого націоналістичного руху від 20 року аж до сучасності. Учасники самостійно опрацьовують різні матеріали, вивчають пісні епохи, з якою знайомляться. Цікаво, що сумівці самі представляють історичні постаті цього періоду, і роблять це у різноманітних формах. Таким чином вивчають ідеологію українського націоналізму», – розповідає він.

До обіду таборовики мають гутріки – своєрідні лекції на історичну та ідеологічну тематику. «Також сумівці їздили в с. Завадів, звідки походить крайовий провідник ОУН Степан Охрімович і, де він похований. Була поїздка в с. Конюхи, звідки родом генерал УПА Олекса Гасин. Там таборовики мали зустріч зі школярами».

Такий табір є суто молодіжною ініціативою. Люди, які тут перебувають, зможуть поширювати національні ідеї. Наприклад, учора, 4 лютого, у Стрию сумівці проводили теренову гру, де було розклеєно 30 листівок з різними націоналістичними гаслами і фотографіями тих людей, які походять зі Стрийщини. Люди самі підходили і цікавилися роботою організації. Тому, ми вважаємо, що такі молодіжні ініціативи є дуже доброю практикою. Ба більше, вони просто необхідні.

Щоб більше дізнатися про таборові будні, завітайте на офіційний сайт, де сумівці оперативно з місця події публікують "Хроніки табору".
http://cym.org/UA/news/Zymovyj_tabir-CYM-09.asp

Переглядів: 1460 | Додав: olik | Рейтинг: 5.0/1 |