П'ятниця, 29.03.2024, 15:55
Меню сайту
Форма входу
Календар новин
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Всього on-line: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 56
Міні-чат
200
Головна » Архів

 Львівський транспорт дуже символічний - старенькі трамваї (не враховуючи кілька нових, чеського „секонд-хенду”, які, до речі, дуже комфортні і добре збереглися). Маршрутні таксі, проїзд у яких невпинно зростає та й умов ніяких, постійна штовханина і затори.

Ідея змінити чотири колеса на два з”являється у все більшої кількості людей, і не лише у підлітків та студентів. Чимало європейських країн – від Швеції до Нідерландів – уже давн ... Читати дальше »

Переглядів: 953 | Додав: ukrainian | Дата: 04.07.2008

Початок липня на Закарпатті буде багатим на різні свята та фестивалі. 4-7 липня у с. Рекіти Міжгірського району відбудеться міжнародний дитячий фестиваль літератури і журналістики « Рекітське сузір'я». У програмі - конкурс молодих поетів і прозаїків, концертна програма, спортивні змагання, розважальні ігри, екскурсії мальовничими місцями Міжгірщини.
У ті ж дні 4-7 липня – «Свято Купала на Драгобраті» - фестиваль-презентація активних видів туризму й відпочинку в Карпатах. Місце проведення с. Ясіня Рахівського району, четвертий етап фестивалю «Екстрім-байк». Учасників та гостей цьогорічного фесту чекають велосипедні тури Свидовецьким масивом, походи до високогірних озер Івор та Геришаска. Кінні мандрівки, поїздки на квадроциклах, пейнтбол, показові польоти на парапланах. А з нагоди Купала - театралізоване дійство, святкова ватра, концерт за участі етно-гуртів та інші розваги. Під час фестивалю відбудеться IV-ий етап змагань з маунтинбайку «Екстрім-байк».
Переглядів: 1214 | Додав: ukrainian | Дата: 30.06.2008

Cьогодні, 19 червня, відомий канадський експерт у галузі пива Олівер Доусон у Музеї пивоваріння у Львові провів для журналістів майстер-клас з дегустації пива. Зокрема, він у формі уявної подорожі різними країнами світу розповів про історію та особливості класичних сортів пива, дегустував 10 різних світових брендів, у тому числі й українське пиво «Львівське» та «Славутич», якнайкраще оцінивши їхні смакові властивості. При цьому Олівер Доусон зазначив, що ринок пива в Україні є відносно молодим, тому для нього характерне зростання та постійні зміни, зокрема, поява, нових компаній та торгових марок.

Олівер Доусон виявився високопрофесійним дегустатором пива, продемонструвавши вміння вирізняти найтонкіші смакові властивості різних марок пивних сортів. При цьому він наголосив на культурі споживання пива, яке, за його словами, є «найдемократичніш ... Читати дальше »

Переглядів: 1205 | Додав: ukrainian | Дата: 19.06.2008

Виставку живописних, акварельних та пастельних творів, а також ювелірних прикрас до 20 червня у Музеї скла в підвалах палацо Бандинеллі на пл.Ринок 2 у Львові репрезентуватиме 70-річний досвідчений майстер із Ялти Петро Якубук, який є… студентом екстернату II курсу відділення художньої обробки металу Львівської національної академії мистецтв!

Визнаний майстер-ювелір із Криму (до речі, уродженець Білорусі, який уже 45 років мешкає в Ялті) із захопленням відгукується про ЛНМ у якій навчається під керівництвом Івана Франка і навіть помислити собі не дає, що не завершить навчання (за першою своєю художньою освітою Петро Григорович – живописець, але нестримний потяг до досконалості примушує його навіть у такому поважному віці усе глибше й глибше пізнавати таємниці ремесла).

Ювелірні прикраси Якубука вирізняються насамперед яскравою асоціативною образністю, яка відображена у назвах виробів: «Снігуронька», «Зимонька», «Дев’ятий вал», «Біліє вітрило», «Краплі роси», ... Читати дальше »

Переглядів: 1521 | Додав: ukrainian | Дата: 14.06.2008

У неділю, 15 червня, у селі Бучина Бродівського району Львівщини відбудеться п'ятий фестиваль "Бучинські фестини", ініційований місцевим уродженцем – солістом Львівського національного театру опери і балету ім. Соломії Крушельницької Романом Ковальчуком, якого в організації фестивалю підтримала ВО "Свобода". Про це сьогодні, 10 червня, йшлося на прес-конференції у Львові організаторів фестивалю.

Історія цього свята розпочалася із концерту, яку Роман Ковальчук із колегами з Львівської опери влаштував у рідному селі. З часом і стараннями місцевих мешканців свято усталило свої традиції і тепер щороку очікує гостей із Волині, Польщі, Києва, Коломиї, Львова.

За словами Романа Ковальчука, який зареєстрував авторське право на сценарій «Бачинських фестин», він знайшов у "Свободі" однодумців з відродження національного життя: «У "Свободі" є люди, які мені допомагають, наші інтереси збігаються. Ми співпрацюємо не тільки на Бучинських фестинах, а постійно, зокрема я написав сло ... Читати дальше »

Переглядів: 1179 | Додав: ukrainian | Дата: 10.06.2008

У четвер, 12 червня, Голова Верховної Ради України, засновник фонду «Open Ukraine» Арсеній Яценюк відкриє у Львові виставку тактильних фото для незрячих «Доторкнутися і побачити». Кожна світлина виставки супроводжується звуковим описом оригіналу на MP3-плеєрах. 

Як йдеться у повідомленні, тексти озвучили 18 відомих українців – Арсеній Яценюк, Катерина Ющенко, Ніна Матвієнко, Ольга Герасим’юк, Богдан Бенюк, Олег Скрипка, Фома з гурту «Мандри» та інші.

Як повідомили організатори заходу, люди з вадами зору матимуть змогу «побачити» виставку тактильних фото у Чернігові, Донецьку, Харкові, Львові та Івано-Франківську. Виставка має національний колорит та присвячена 70-річчю створення товариства незрячих в Україні. 

Відкриття виставки тактильних фото авторства Юрія Білака «Доторкнутись і побачити» у Львові відбудеться 12 червня о 18.00 в Італійському дворику. Після Львова виставка помандрує до Донецька, Чернігова, Харкова. 

 

... Читати дальше »

Переглядів: 953 | Додав: ukrainian | Дата: 10.06.2008

                          
    
                                               
ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ: 
 
Переглядів: 981 | Додав: ukrainian | Дата: 08.06.2008

 
Дорогі читачі!

Перед вами перший номер культурницького журналу „Ґвер”. Це видання виходить під егідою громадська організація Спілка Української Молоді в Україні. „Ґвер” – своєрідний постріл у бік попсових, жовтих, масових видань. Ми позиціонуємо себе як молодіжне видання, з своєрідним наповненням, цікавим чи ні – судити вам. Наша команда намагалася втілити в цьому журналі концепцію молодіжного нового видання з пікантним присмаком авторських поглядів крізь призму глобалізації медіа. Ми неоперативні, не йдемо в ногу з часом і модою, не віддаємо данину інформаційним війнам, ми повільні, веселі, кольорові. Тому, наші найцінніші читачі, сподіваємося на ваші відгуки, об’єктивні коментарі та активну участь у творенні „Ґверу”. З свого боку обіцяємо виходити щомісяця, робити ... Читати дальше »

Переглядів: 932 | Додав: ukrainian | Дата: 29.05.2008

„Світ” ілюстрований журнал, виходить кожного 1-го і 15-го дня в місяці.

Львів, 15 квітня 1926, рік II

Голодному місту

Чим раз сумніші вісти доходять з инших міст. Не має днини, щоби ми не почули про розпачливий виступ безробітних та голодних, яких нужда заставляє вийти на вулицю та домагатися хліба та праці. Виступи чимраз частіше, а були навпаки, що кінчилися вони проливом крови. Доказ, що нужда прийняла вже застрашаючі розміри, що голодні маси доведені до крайності, що вони вже ен бачуть ріжниці між життям і смертю і тому з такою резиґнацією виходять на вулиці, хоч знають, що можуть вже звідтам не вернути.

Грізний признак часу.

Здається, що на перший погляд ми цего всего не помічаємо, що все йде старим порядком. Що лише певні верстви найшлися в невідрадному положенні, коли загал живе по старому. Такий погляд на справи не відповідає дійсности. Не можемо так дивитися, що це тільки гурт невдоволених жінок, чи товпа розагіт ... Читати дальше »

Переглядів: 837 | Додав: ukrainian | Дата: 29.05.2008

« 1 2 3