Субота, 20.04.2024, 02:36
Меню сайту
Форма входу
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Всього on-line: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 56
Міні-чат
200
Головна » Архів

Українська мова – фішка Галицької ліги КВН

28 грудня, у Львові пройшов фінал Галицької Ліги. Мер Андрій Садовий вручив кубок переможцям команді КВН «Брати Грачі». А Віталія Новосада нагородили орденом короля Данила Галицького ІІІ ступеня (засновником цієї нагороди є Фонд короля Данила Галицького).

За словами ведучого Галицької Ліги КВН Віталія Новосада, переможцями стала команда, гравці якої мають досвід виступів у Вищій українській Лізі КВН. В основному склад «Братів Грачів» з «Набли». «Вони давно грають, але можна сказати, що молоді команди вчора дали бій їм досить непоганий», – зазначив ведучий.

Мер Львова Андрій Садовий вручив кубок команді «Брати Грачі», яка стала перемож ... Читати дальше »

Переглядів: 1289 | Додав: Veronika | Дата: 29.12.2008


Листи до сина

Час, у якому випадає жити, не обирають. Він накидається людині Богом разом з першим подихом. Все інше залежить від нас самих : як вдасться проявити себе в історичних обставинах, що випали на твою долю. Чи вдасться тобі – людині – попри всі складності та несправедливості, стати собою, тобто реалізувати свою вітальну [життєву] енергію, чи доведеться залишитись таким, як усі, радіючи черговій пайці з «єгипетського глечика», покликаній засвідчити наше животіння, котре за звичкою люди називають життям.

Цими словами починається книга людини, котра вміла жити і безсумнівно реалізувала себе в часі свого життя.
Василь Семенович Стус, можливо, реалізував себе не так, я ... Читати дальше »

Переглядів: 8226 | Додав: Veronika | Дата: 28.12.2008


Модерне мистецтво як спосіб самовираження

Модерне мистецтвоможна порівняти з модерною філософією, яку зазвичай відраховують від Декартового “Cogito ergo sum”, тобто від повороту до суб’єктивності. З питання самоусвідомлення випливає і питання розуміння світу, який структурується нашою думкою. В еру модерну людина врешті зацікавилася тим, ким вона насправді є, зосередившись в пошуку ідентичності на способі її вираження, опредмечення.

Митці епохи модерну прагнули розповісти про світ, змальовуючи його зі свого ракурсу, при цьому намагаючись передати специфічно приватне відчуття цього світу, тобто увага акцентувалася на самовираженні
Один з найпотужніших критиків модерного мист ... Читати дальше »

Переглядів: 55439 | Додав: Veronika | Дата: 28.12.2008


«В Україні побільшало випадків, коли для скінхедів не важливо кого бити. Головне, щоб та людина була «інша». Це може бути представник будь-якої субкультури. Чи це «хіпі», чи «емо», – для них не має ніякого значення», – розповіла учора, 10 грудня, на прес-конференції у Львові президент юридично-консультаційного центру допомоги біженцям (ЮКЦ) «Права людини не мають кордонів» Світлана Марінцова.

За її словами, в Україні за три останні місяці вчинено 29 расистських нападів, серед них п’ять вбивств. «Расизм чи ксенофобія є одним із глобальних порушень Декларації прав людини. Це провокаційні організації, які діють для того, щоб зробити Львів центром розгортання неонацистських рухів», – вважає Світлана Марінцова.
«Зараз скінхедівські рухи стали відкритими та відвертими. Вони мають сайти в інтернеті, де можна прочитати інформацію про організації так ... Читати дальше »

Переглядів: 1016 | Додав: Veronika | Дата: 12.12.2008


До Львова завітав відомий перекладач, інтелектуал Марк Бєлорусєц. Творчий вечір, який пройшов у кав’ярні «Кабінет», був присвячений поезії Пауля Целена.

На початку 70-х Марк вперше побачив вірші Целана. Він додає: «Якщо поезія – це щільна мова, то в Целана вона стає ще щільнішою. Пауль Целан до прочитання є нелегким, тому його треба читати дуже повільно. Проте потім отримуєш винагороду, і в кожного вона своя».
Марк Бєлорусєц вважає, що важливим є чітке розуміння і розшифровування контексту, коли Целан писав вірш. «Але перекладаючи, треба намагатися показати, як саме поет писав цей текст. В перекладі важливе питання не форми, а інтонації, питання засобів роботи з мовою. А саме – як Целан ламав цю мову, як він робив з мови інструмент, щоб розповісти про свою трагедію. У Целана слова стиснуті. Його тексти складні, герметичні, не зрозумілі, а ... Читати дальше »
Переглядів: 1136 | Додав: Veronika | Дата: 12.12.2008


Львові відбулось відкриття V Міжнародного фестивалю аматорських театрів «Драбина». Після години нервового очікування в коридорах Першого українського театру для дітей і юнацтва глядачів таки пустили до зали. Фестиваль відкривав спеціальні гість – театр «МААТ» (Люблін) з виставою «JIU». Вони репрезентували виставу у техніці буто у Львові вперше.

Публіка була вражена побаченим. Актори, яких було двоє, виконували театральне соло. За словами самих театралів, танець буто це своєрідний спосіб їхнього вираження. Акцент вони роблять не на рухах тіла, а на самому тілі. Для вистав «МААТ» характерна ембріональна скрученість, чудернацькі форми. Актори за допомогою світла і майстерних рухів передають усю красу л ... Читати дальше »

Переглядів: 974 | Додав: Veronika | Дата: 01.12.2008

Пекич Борислав, Новий Єрусалим. ... Читати дальше »

Переглядів: 977 | Додав: ukrainian | Дата: 03.08.2008

17 липня близько 10.00 при вході у шаховий клуб, що на вул. Фредра у Львові, кілер з автомобіля "Гольф" розстріляв з пістолета "Макарова" (9 куль) співзасновника однієї з будівельних фірм - сина відомого футболіста ФК "Карпати" Ігоря Кульчицького, який помер. Про це ЗІК повідомили у правоохоронних органах. Натомість правоохоронці знайшли 13 гільз калібром 7,65 мм і висунули версію, що вбивця стріляв із автоматичної зброї. Також стало відомо, "Гольф" був темно-синього кольору: зараз у Львові триває операція перехват.

Також кілер стріляв і по чоловіку, який стояв поруч. Його звати Павло Федів, у нього влучило дві кулі. З важкими пораненнями Федіва доправлено у реанімаційне відділення львівської лікарні. За однією з версій, громадянин Федів постраждав як випадковий перехожий.

Водночас у коментарі ЗІКу в.о. керівника ЦГЗ ГУМВСУ у Львівській області Ігор Кравчук повідомив, що поранений Федів є співвласником будівельної компанії, у якій працював загиблий Кульчицький. ... Читати дальше »

Переглядів: 995 | Додав: ukrainian | Дата: 19.07.2008

Радість посідає в духовному житті вельми важливе місце. Хай що б ми говорили думали чи говорили про Бога, коли в нашому серці немає радости, то ці думки та слова не принесуть жодних плодів. Ісус розкриває перед нами Божу любов, щоб Його радість стала нашою і в нас сягнула досконаласти. Радість породжує усвідомлення того, що тебе люблять, і то без жодних умов, і ніщо ні недуга, ні невдачі, ні емоційні страждання, ні гніт ні війна, ні навіть смерть – не здатне подолати цю любов.

Переглядів: 1229 | Додав: ukrainian | Дата: 15.07.2008

 

„Вероніка – молодша сестричка Дмитрика. Вона одягнена в український народний одяг. Ткана частина вгорі – це її волосся. Нижче -  рельєфні дуги – це її брови, під бровами  маленькі мигдалики – це очі Вероніки, очі дівчини особливі”, - такими словами супроводжується фото №23 „Вероніка”, голосом Ольги Герасим’юк.

... Читати дальше »

Переглядів: 1574 | Додав: ukrainian | Дата: 15.07.2008

« 1 2 3 »