Вівторок, 23.04.2024, 11:12
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Ґвер » Квітень » Список нових смертних гріхів – початок виконання вироків?
Список нових смертних гріхів – початок виконання вироків?
ukrainianДата: Середа, 28.05.2008, 18:12 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 14
Репутація: 1
Статус: Off-line
Тарас Семенюк

Нещодавно з уст Ватикану світ дізнався про сім нових гріхів, які додаються до вже існуючих: гордість, захланність, нечистота, заздрість, неуміркованість, гнів та лінивство. Список головних гріхів поповнюють такі речі, які основуються на грунті контролю народжуваності, тобто послуговування контрацептивами, порушення правил «біоетики», іншими словами досліди з стовбуровими клітинами та генами, аборти, забруднення довколишнього середовища, вживання наркотиків. Дію людини від тепер можна вважати головним гріхом, якщо вона непомірно примножує свої матеріальні статки, має надлишок багатства, що провокує до збільшення бідності на земній кулі.
Вперше Католицька Церква розширила список головних гріхів, які, згідно офіційних коментарів церковних ієрархів, «суттєво відображають реальну суспільну картину сьогодення». Іншими словами, головні гріхи називають також смертними, тобто такими, вчиняючи які, людина наражає себе на смерть, але не тілесну, а духовну.
Сьогодні часто можна прочитати на різних форумах коментарі людей щодо події поповнення списку головних гріхів. Випадково натрапив на форум, де якраз велась цікава дискусія щодо прескуранту оцінення вчинків людини. Більшість з них були просякнуті «легким іронічним ароматом». Ось пропоную кілька цитат з форуму: http://www.tereveni.org.ua:

«Всі ці сім нових гріхів просто виходять із тих семи, що є, просто в нашому сучасному часі вони видозмінились» (написала: Margo)

«Ну Біл чи Мадонна, будуть горіти у пеклі вічність.Тіпа не мона стільки грошей мати?Заздрять вони». (написав: Lemon)

«ІМХО тупість. Ще один доказ,що сучасна релігія – це один з найдієвіших інструментів для маніпулювання людиною» (написав: В мене новий нік =)

«Хм... церква привертає до себе увагу.. Відколи це церква гріхи придумує? Священники?? Які не святіші за нас?? Стосовно написаних гріхів нових - як на мене, вони дуже абстрактні.. як наші закони..Словом, жити треба так, щоб совість чиста була і ніхто від тебе не страждав... Просто з любов*ю в серці до життя, природи і людей, навіть до Львівської погоди » (написала: Lady AD).

«Всі знаменитості на чолі з дядьком Біллі go to Hel…все начальство і роботодавці туди ж... сексуальні меншинства – карочє – Welcome To HELL !!!.... буде весело » (написав: Archon-ua)

Безперечно, можна цитувати ще багато класичних висловлювань молодих людей з цього форуму, але важливо зрозуміти важливість події, яка недавно сколихнула уми людей. Найперше слід визначити суть та природу гріха. Часто в суспільстві цей термін сприймають як примху церковників, які бажають залякати людей, щоб тим самим маніпулювати ними. Насправді гріх – це те, що кардинально відрізняється від добра. Іншими словами коли людина чинить щось недобре, вона немовби не попадає в ціль, якою є добро. Гріх також тісно пов'язаний з самою людиною, адже вона є джерелом поганого вчинку у співдії зі злою силою. А за свої дії вона повинна нести відповідальність.
Мало говорити про гріх, як вчинок вже доконаний, але варто поглянути на саме джерело цього вчинку. У моменті творення людини Бог наділив її великим даром – свободою, що є можливістю вибирати. Творець дозволив людині самій обирати свій шлях у житті. І переступити поріг людської свободи Бог аж ніяк не може. Видатний російський філософ Володимир Соловйов свого часу, на питання «Чи існує камінь, якого Бог підняти не може?», відповів: «Так, існує такий камінь, і ним є людина». Тому відчуваючи дар свободи, людина вважає себе паном. В неї, на основі вседозволеності, мимоволі закрадається бажання бути на місці творця і самостійно видозмінювати природні закони (генна інженерія, експерименти над ембріонами з метою вилучення стовбурових клітин), трактувати своє життя як приватну власність, а не як дар Божий (контрацепція, вживання наркотиків), довколишнє середовище сприймати як інструмент для вигоди (забруднення середовища) та зосередити своє життя лише на особистому збагаченні. Всі вище перелічені складові носять негативний характер, який, власне, і відображений у списку нових смертних гріхів.
Часто Бога розуміють як грізного карателя, який тільки й чекає упадку людини, щоб тим самим покарати її за не добрий вчинок. Насправді Бог аж ніяк не може претендувати на посаду верховного судді та виконавця покарань. У Святому Письмі Бог найчастіше асоціюється з поняттям «любов», тобто тим, що цілковито виключає будь-які насильницькі дії. І тому Творець постійно шукає шляху до людини, щоб вона залишила свій поганий вчинок осторонь і приєдналась до Нього. Натомість гріх, поганий вчинок, непопадання в ціль добра відділяє людину від Бога. Кожен гріх робить ще більшою прірву між Богом-Творцем та людиною. Як наслідок такого роз’єднання, людина залишається у полоні гріхів та далекою від Бога. І тоді, без Бога, вона стає ковалем своєї долі. Якою ця доля буде особисто для кожної людини, невідомо… Але сміливо можна сказати, що не такою, яку пропонує їй Бог-Творець.
Список нових смертних гріхів – це лише пропозиція людині переглянути своє життя, задуматись над пройденим етапом. Церква та Римський Понтифік не мають наміру карати когось або передавати у руки «грізного судді». Церква, як мати, хоче, щоб кожна дитина ставала кращою та добрішою, вона бажає, щоб людина не була в’язнем гріха, але, щоб була творцем добра та сіячем любові. Отож, вище описана подія – це підтвердження об’єктивної правди, яка існує у суспільстві. Вже за людиною залишається вибір: сприйняти її та ставати кращою, чи противитись та тупцювати на місці.

 
Форум » Ґвер » Квітень » Список нових смертних гріхів – початок виконання вироків?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: