Субота, 27.04.2024, 17:13
Меню сайту
Форма входу
Календар новин
«  Липень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Всього on-line: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 56
Міні-чат
200
Головна » 2008 » Липень » 4 » Двоколісний ритм
Двоколісний ритм
11:36

 Львівський транспорт дуже символічний - старенькі трамваї (не враховуючи кілька нових, чеського „секонд-хенду”, які, до речі, дуже комфортні і добре збереглися). Маршрутні таксі, проїзд у яких невпинно зростає та й умов ніяких, постійна штовханина і затори.

Ідея змінити чотири колеса на два з”являється у все більшої кількості людей, і не лише у підлітків та студентів. Чимало європейських країн – від Швеції до Нідерландів – уже давно живуть у двоколісному ритмі. Жителі міст і селищ використовують велосипед як основний транспортний засіб. Це допомагає вирішити цілу низку проблем, зокрема затори на дорогах та забруднення довкілля.

 

Свобода має поєднуватися з безпекою

 

Велосипедний спосіб життя потребує підтримки місцевої влади та відповідних велодоріжок для проїзду. Чого, на жаль, у Львові нема. Вузькі вулиці та бруківка просто не дозволяють вільно їздити, існує постійна небезпека для життя. Влада міста закликала усіх змінювати авта на двоколісний транспорт, ніби й самі депутати намагались їздити, але їхнє бажання зникло й не почавшись. Тоді навіть біля ратуші встановили велостоянку, але їх у місті катастрофічно не вистачає. І лиш іноді, там крім бравого солдата Швейка, який віддає честь з велосипеда, можна помітити поодинокі випадки паркування. Багато незручностей не зупиняють  веломанів. Як тільки почало пригрівати сонце,  велосипедистів на вулицях побільшало, але все одно це залишається рідкістю. На жаль, ми не доросли, у нас не відповідно розвинена інфраструктура міста, не присутня суспільна думка, яка підтримувала б ідею пізнання світу на велосипеді.

Соціологічні дослідження вказують, з яких причин доволі заможні європейці обирають велосипед: задля підтримання здорового способу життя, дбайливого ставлення до довкілля, економії часу й грошей, мобільності. Загалом вони компактні і приваблюють відчуттям свободи.

Якщо ви не любите ходити щодня у спортзал – їдьте на роботу на велосипеді. Ви не залежатимете від розкладу руху громадського транспорту.

Адже, здебільшого, велосипедисти травмуються не через зіткнення з автомобілями чи іншими учасниками руху, а через проблемні дороги.

Політики повинні всіляко сприяти здоровому способу життя громадян, а природа та чисте довкілля відіграють у ньому вирішальну роль.

 

 

 

Руслана Кучинська

Переглядів: 956 | Додав: ukrainian | Рейтинг: 0.0/0 |